• Op werkdagen voor 15:00 besteld? Morgen geleverd*

  • Vanaf €125,- gratis verzending!

  • Klantenservice: 085 0862926

Home Ontdek
Rum
Ontdek

Plantation Rum - Wereldwijd bekroond voor innovatief gerijpte rum

Alexandre Gabriel, de drijvende kracht achter Maison Ferrand en Plantation Rum, is een onvermoeibare ondernemer met een passie voor perfectie. Zijn toewijding aan het leveren van het beste product door middel van de meest geavanceerde en nauwkeurige productiemethoden heeft hem erkenning opgeleverd in de wereld van sterke dranken.

Rum
Producten
Bar Classics
Bar Classics
Plantation Rum symboliseert een reis door het heden en verleden, en door verschillende regio’s. We nemen je nu mee naar Trinidad, Barbados, Jamaica en Guyana, waar onze Bar Classics worden geboren. Deze range is speciaal gecreëerd voor gebruik in de bar leent zich perfect voor cocktails, van simpele Daiquiris tot elegante Zombies. Ontdek Plantation 3 Stars, Original Dark, O.F.T.D en Stiggins' Fancy Plantation Pineapple.
Ontdek
Signature Blends
Signature Blends
De Signature Blends van Plantation Rum dragen, zoals de naam al doet vermoeden, het signatuur van Cognac. De verschillende uitingen waaronder Plantation XO 20th Anniversary, Barbados 5 Yr, Grande Reserve, Gran Anejo, Isle of Fiji en Xaymaca. Kijk, proef en ontdek!
Proef
Vintage Collection
Vintage Collection
Al meer dan 30 jaar heeft Plantation Rum Master Blender Alexandre Gabriel de wereld van rum en zijn verschillende terroirs verkend op zoek naar de beste vaten. Met een passie voor de geschiedenis, het erfgoed en de bijzondere productiemethoden van elk rumproducerend land, reist hij naar de meest prestigieuze distilleerderijen in het Caribisch gebied, Latijns-Amerika en Oceanië. De beloning van deze verkennende reizen is de Plantation Rum Vintage Collection, een selectie van uitzonderlijke rums, gebotteld in kleine batches uit hetzelfde jaar van distillatie. Elke van deze limited editions belicht een emblematisch terroir.
Spaar
Single Casks
Single Casks
Plantation Single Cask rums zijn beperkte uitgaven van dubbel gerijpte Haute Couture rums. Alle Plantation rums rijpen in een tweestaps-verouderingsproces, beginnend in de tropen waar ze rijpen in bourbonvaten, en vervolgens in het Château de Bonbonnet in Frankrijk om te rijpen in Ferrand-vaten. Plantation Single Cask rums profiteren vervolgens van verdere rijping in zorgvuldig geselecteerde bier-, wijn- of gedistilleerde vaten, elk geselecteerd om de unieke eigenschappen van de rum te verbeteren. Elke Single Cask rum volgt zijn eigen pad naar grootsheid, en elke fles is gepersonaliseerd en genummerd. Slechts enkele vaten van deze unieke rum worden jaarlijks gebotteld, waardoor ze een prijs zijn voor verzamelaars.
Ervaar

Over Plantation Rum

Het verhaal van Plantation Rum begint met Alexandre Gabriel, een onvermoeibare ondernemer met een passie voor perfectie. In 1989 ontdekte hij Maison Ferrand, een van de oudste spiritmerken in de Cognac-regio. Ondanks de onbetwiste reputatie van het huis, bleven de verkopen achter. Alexandre werd onmiddellijk verliefd op het merk en stortte zich met enthousiasme op de details en het vakmanschap van de productie van Cognac.

In de jaren 90 begon Alexandre Gabriel zijn zoektocht naar de beste rums van de Caraïben, wat resulteerde in de geboorte van Plantation Rum, een ambachtelijke reeks rums uit de grote terroirs van de tropen. Zijn toewijding aan rumproductie werd in 2012 beloond toen hij werd uitgeroepen tot Master Rum Blender van het Jaar bij de Golden Rum Barrel Awards en Distiller van het Jaar door The American Distilling Institute.

Alexandre Gabriel brengt nu enkele maanden per jaar door in de Caraïben op zoek naar de beste rumvaten die hij kan vinden. Zijn inspanningen hebben geleid tot duurzame relaties met de beste Caraïbische distilleerderijen. Plantation is ook eigenaar van de mythische West Indies Rum Distillery in Barbados en is aandeelhouder van National Rum of Jamaica.

Een belangrijke merkevolutie: Plantation naar Planteray Rum

Naast deze product lancering zijn we verheugd om de evolutie van Plantation Rum naar Planteray Rum aan te kondigen. Deze verandering weerspiegelt meer dan 25 jaar geschiedenis van het merk en symboliseert het belang van suikerriet (PLANT) en zonnestralen (RAY) bij de productie van rum. Deze rebranding verandert echter niets aan de kwaliteit en het vakmanschap van de rum, die consistent blijft met de legendarische erfenis van het merk.

Ga voor meer informatie over deze uitzonderlijke rum en de evolutie van het merk naar www.planterayrum.com

Producten

{{ message }}