• Gratis verzending vanaf €125,-

  • Op werkdagen voor 15:00 besteld? Volgende werkdag geleverd*

  • Klantenservice 085 0862926

Filters

Tequila

Sorry! Er zijn geen producten gevonden.

TEQUILA

Tequila: het hart van Mexico's erfgoed

Tequila, uitsluitend gedistilleerd uit de blauwe agaveplant (Agave tequilana), ook wel bekend als de eeuwplant, is een spirit met een diepe wortel in de Mexicaanse cultuur en traditie. Dit unieke distillaat geniet van een internationaal erkende Herkomstbenaming (Denominación de Origen), toegekend in 1978, die bepaalt dat tequila alleen in vijf aangewezen regio's van Mexico geproduceerd mag worden. Dit waarborgt de authenticiteit en kwaliteit van elke fles tequila die de wereld in gaat.

Strikte regulering en traditie

Sinds de jaren '40 wordt het productieproces van tequila binnen Mexico strikt gereguleerd, met regelmatige updates van de Norma Oficial Mexicana (NOM) om de kwaliteitsstandaarden te handhaven. De Consejo Regulador del Tequila (CRT) is verantwoordelijk voor het toezicht op deze reguleringen, waarbij zorgvuldige controle wordt uitgeoefend op elke stap van het productieproces.

Van agave tot tequila

De productie van tequila begint met het hart van de agaveplant, dat onder hoge druk wordt gekookt in grote industriële ovens, bekend als autoclaven. Deze methode zorgt ervoor dat de tequila geen specifieke smaakkenmerken krijgt van het kookproces, wat resulteert in de pure smaak van agave die tequila zo karakteristiek maakt. Ondanks dat tequila voor slechts 51% uit agave hoeft te bestaan, zijn de beste tequila's die welke 100% agave bevatten, een teken van ware kwaliteit en vakmanschap.

Een divers spectrum

Met ongeveer 1.500 tequilamerken die naar de Verenigde Staten worden geëxporteerd, biedt tequila een breed spectrum aan smaken en ervaringen, van de heldere en levendige Blanco's tot de rijk en complex gerijpte Añejos. Deze diversiteit maakt tequila een favoriete keuze voor zowel kenners als diegenen die nieuw zijn met deze boeiende spirit.

Ontdek de rijke wereld van tequila, een spirit die het erfgoed en de trots van Mexico in elke slok viert. Of u nu geniet van een puur glas tequila om de subtiele nuances van de agave te waarderen, of u verdiept in de kunst van tequilacocktails, tequila biedt een authentieke ervaring die de zintuigen prikkelt en verbindt met de rijke tradities van Mexico.

{{ message }}