• Op werkdagen voor 15:00 besteld? Morgen geleverd*

  • Vanaf €125,- gratis verzending!

  • Klantenservice: 085 0862926

Ontdek

Tequila & Mezcal

Wat is Tequila?

Tequila is een Mexicaanse alcoholische drank die wordt gemaakt van het sap van de agaveplant. Het is een van de populairste sterke dranken in de wereld en wordt voornamelijk in Mexico en de Verenigde Staten veel gedronken, zowel puur als in mixers. Tequila komt van origine uit het dorpje ‘Tequila’ in de staat Jalisco.

Wat is het verschil met Mezcal

Mezcal wordt net als tequila gemaakt van agave. Echter is tequila beperkt tot de Blauwe Weber agave en mag mezcal gemaakt worden van verschillende soorten agave. Mezcal wordt gemaakt in heel Mexico maar er is een mezcal hoofdstad: Oaxaca. Mezcal wordt, alvorens het sap wordt geperst, gerookt in ketelvormige 2,5 meter diepe grondovens. Hierdoor ontstaat een rokerige smaak.

Bekijk onze tequila en mezcal

Tequila & Mezcal

Hoe wordt Tequila gemaakt?

Zoals eerder genoemd, wordt Tequila gemaakt van het sap van de agave. Een agave plant wordt geoogst wanneer hij rijp is. Vaak zijn rijpe agave planten 6 jaar of ouder. Sommige agave planten worden wel 15 jaar! Na het oogsten wordt de agave gekookt, dit wordt gedaan om de suikers makkelijker vrij te laten komen.

Na het koken worden de suikers door middel van het persen van de agave verkregen. Deze suikers worden door middel van fermentatie omgezet in alcohol. De volgende stap in het proces is de distillatie. De tequila heeft dan een alcoholpercentage van ongeveer 55%.Er zijn tequilas die gebotteld worden op 55% maar de meeste worden teruggebracht naar ongeveer 40%.

Er kan door de maker gekozen worden voor het rijpen van tequilas. Voor reposado is de regel dat ze tussen de 2 en 12 maanden gelagerd worden. Anejo wordt tussen de 1 en 3 jaar gelagerd en Extra Anejo wordt langer dan 3 jaar gelagerd. Daarna worden de flessen gebotteld en kunnen ze worden verstuurd over de hele wereld.

WAT KUN JE MET TEQUILA EN MEZCAL DOEN?

Tequila leent zich, zoals velen wellicht niet weten, perfect voor sippen. 100% agave tequilas hebben ongelofelijk veel complexiteit in de smaak. Tequilas als Arette, Fortaleza, Altos, Don Julio en Patron zijn hiervoor zeer geschikt.

Naast puur, kun je tequila ook gebruiken in veel cocktails, neem de Margarita, Paloma, Tequila Sunrise, Margarita Sour en Tequila old fashioned. Wanneer je deze cocktails maakt met mezcal, krijgt je cocktail een rokerige twist. Voor meer inspiratie over het maken van geweldige cocktails verwijzen we je graag naar onze blog.

Begin je al dorst te krijgen? Wacht dan niet langer met tequila kopen!

Populaire Tequila & Mezcal

{{ message }}