• Op werkdagen voor 15:00 besteld? Morgen geleverd*

  • Vanaf €125,- gratis verzending!

  • Klantenservice: 085 0862926

Ontdek

Wodka

Kleurloos en nagenoeg geurloos; dankzij haar neutrale palet is wodka extreem veelzijdig. Je kunt het zo gek niet bedenken, of er is wel een combinatie met deze sprit te maken. Drink het in de mix met frisdrank, sap of gewoon met ijs, on the rocks! Ben jij benieuwd naar hoe vodka wordt gemaakt en hoe jij de lekkerste drankjes op tafel kunt zetten? Lees dan snel verder voor meer informatie!

Bekijk onze wodka

Wodka

Wat is Wodka:

Wodka, Russisch voor ‘watertje’, is een kleurloze, heldere en nagenoeg geurloze drank die kan worden gemaakt van een verschillende basisgrondstoffen. Zo kan ze worden gemaakt van tarwe, rogge of zelfs aardappel.

Flavoured Vodka, wodka met een smaakje, heeft de afgelopen jaren enorm in populariteit gewonnen. Zo is er rode wodka, zwarte wodka en zelfs vodka caramel! Bekende merken als Ketel One en Absolut Vodka brengen verschillende gearomatiseerde wodka’s op de markt, vaak met een verlaagd alcoholpercentage.

Waar komt Wodka vandaan?

Wodka vindt haar oorsprong vermoedelijk in Polen, maar wordt ook in Rusland en Scandinavië in grote hoeveelheden geconsumeerd. Hoewel wodka in een vergelijkbare vorm al honderden jaren wordt geproduceerd, dateert het eerste schriftelijke bewijs van de drank en haar naam uit 1405, in een Pools gerechtelijk document. Het is dus best aannemelijk dat Poolse wodka de originele variant is van dit felbegeerde drankje.

Zoals voor vele dranken geldt, diende wodka destijds voornamelijk als medicijn. In het einde van de 16e eeuw werd de productie van wodka opgeschaald en gecommercialiseerd. Een andere legende stelt dat een Russische monnik in het Kremlin in 1430 de eerste wodka maakte. Maar welke is beter, de Poolse of de Russische wodka? Dat is helemaal aan jou. Als je niet kunt kiezen tussen deze twee, kan je misschien ook een Amerikaanse wodka proberen.

Populaire Wodka

{{ message }}