• Gratis verzending vanaf €125,-

  • Op werkdagen voor 15:00 besteld? Volgende werkdag geleverd*

  • Klantenservice 085 0862926

Whisk(e)y

Ontdek

Duik in de boeiende wereld van whisky, waar elke slok een verhaal van vakmanschap en traditie vertelt. Van robuuste Schotse malts tot zachte Ierse blends en gedurfde Amerikaanse bourbons, whisky is een ontdekkingsreis die de zintuigen prikkelt en de geest verrijkt. Whisky schrijf je als ‘whiskey’ wanneer het uit Ierland of de Verenigde Staten komt, anders gebruik je simpelweg ‘whisky’.

Bekijk onze Whisk(e)y

Ontdek
Whisk(e)y speciaal voor jou

Wat is whisk(e)y?

Whisky is een gedistilleerde drank van graan, gist en water. Het kan overal ter wereld gemaakt worden. De wereldwijde vraag naar dit product is de afgelopen jaren erg toegenomen. Van Schotland tot Japan en van Canada tot Ierland, overal ontplooien zich experts. Welke whisky's zijn er eigenlijk:

Single Malt

Single Malt verwijst naar whisky gemaakt van enkel gemoute gerst in één enkele distilleerderij. Deze term benadrukt de puurheid en specifieke karakteristieken van de drank, die verschillen per locatie en productiemethode, en biedt een distinctieve smaakervaring.

Single Grain

Single Grain is een whisky die in één distilleerderij wordt geproduceerd uit graan andere dan enkel gerst, zoals mais of tarwe. Deze whisky's zijn vaak lichter van smaak dan single malts en bieden een veelzijdige basis voor zowel pure consumptie als voor het blenden in diverse whiskysoorten.

Blended of blended malt

Blended whisky combineert verschillende soorten whisky's, zoals grain en malt whisky's, uit meerdere distilleerderijen om een consistente smaak te creëren. Blended malt whisky, daarentegen, mengt enkel malt whisky's van verschillende distilleerderijen, waardoor een rijke en complexe smaakervaring ontstaat zonder grain whisky toe te voegen.

Bourbon

Bourbon is een Amerikaanse whiskey gemaakt van minimaal 51% mais, gedistilleerd tot minder dan 80% alcohol en gerijpt in nieuwe, verkoolde eikenhouten vaten. Deze criteria geven bourbon zijn kenmerkende zoete, volle smaak met tonen van vanille, eik en karamel.

Rye

Rye whiskey is een Amerikaanse whiskey gemaakt met minimaal 51% rogge in de graanmix, wat zorgt voor een kruidiger en scherpere smaak dan bourbon. Het rijpt in verkoolde eikenhouten vaten, wat bijdraagt aan zijn complexe aroma's met tonen van kruiden, fruit en peper.

Irish

Irish whiskey is een zachte, vaak drievoudig gedistilleerde whiskey uit Ierland, gemaakt van gemoute gerst en andere granen. Deze whiskey staat bekend om zijn lichtere, fruitige smaken en moet minimaal drie jaar rijpen in houten vaten, wat bijdraagt aan zijn kenmerkende gladheid en veelzijdigheid.

Japans

Japanse whisky is een verfijnde stijl van whisky geproduceerd in Japan, sterk beïnvloed door de Schotse traditie. Gemaakt en gerijpt in Japan, van gemoute granen, en minstens drie jaar oud. Deze regels verzekeren authenticiteit en kwaliteit, terwijl de kenmerkende zachte, subtiele smaakprofielen met fruitige en elegante tonen behouden blijven.

WAAR KOMT WHISK(E)Y VANDAAN?

Het uitkiezen van een mooie whisky voelt als een ontdekkingstocht. Whisky bestellen is een reis, waarin je landen zoals Schotland, Ierland, de Verenigde Staten, Canada, Japan, India, en Nederland bezoekt. Elk land kent haar eigen tradities en er zijn veel verschillende smaken te ontdekken.

Populaire whisk(e)y

{{ message }}