• Op werkdagen voor 15:00 besteld? Morgen geleverd*

  • Vanaf €125,- gratis verzending!

  • Klantenservice: 085 0862926

Ontdek

Whisky

Whisky is een sterke drank die is gedistilleerd uit gegist graanbeslag en wordt gerijpt op eikenhouten vaten. Whisky schrijf je als ‘whiskey’ wanneer het uit Ierland of Amerika komt, anders schrijf je simpelweg ‘whisky’.

Bekijk onze whisky

Whisky

WAT IS WHISKY?

Whisky is een gedistilleerde drank van graan, gist en water. Het kan overal ter wereld gemaakt worden. De wereldwijde vraag naar dit product is de afgelopen jaren erg toegenomen. Van Schotland tot Japan en van Canada tot Ierland, overal ontplooien zich experts. Welke whisky's zijn er eigenlijk:

Single Malt Whisky:

Single Malt whisky’s wordt gemaakt in één distilleerderij en uit één soort graansoort.

Blended Whisky:

een blend van verschillende gerijpte whisky’s. Zo zijn er ook Blended Malts, die bestaan uit een blend van uitsluitend malt whisky’s van verschillende distilleerderijen.

Single Grain Whisky:

wordt gemaakt van één soort graan, bijvoorbeeld mais, tarwe of gerst. Bij een Blended Grain Whisky komt de whisky van meerdere distilleerderijen, net als bij Blended Whisky.

Bourbon Whiskey:

Bourbon heeft als hoofdingrediënt mais, 51% en moet minimaal 2 jaar lageren op eikenhouten vaten. Ook wordt Bourbon uitsluitend geproduceerd in de VErenigde Staten.

Rye Whiskey:

Deze whiskey heeft als hoofdingrediënt rogge, namelijk 51%. Veel Rye whiskey’s komen uit de Verenigde Staten, maar er zijn ook producenten in Schotland, Finland en zelfs in Nederland!

WAAR KOMT WHISKY VANDAAN?

Het uitkiezen van een mooie whisky voelt als een ontdekkingstocht. Whisky bestellen is een reis, waarin je landen zoals Schotland, Ierland, de Verenigde Staten, Canada, Japan, India, en Nederland bezoekt. Elk land kent haar eigen tradities en er zijn veel verschillende smaken te ontdekken.

Populaire Whisky

{{ message }}