• Op werkdagen voor 15:00 besteld? Morgen geleverd*

  • Vanaf €125,- gratis verzending!

  • Klantenservice: 085 0862926

Ontdek

Gin

Gin dankt haar naam aan het belangrijkste ingrediënt: jeneverbes. Tegenwoordig wordt gin echter met een breed scala aan ingrediënten en botanicals gemaakt. Zo zijn er bloemige varianten, gins met aroma’s van fruit en zelfs kruidige varianten. Je kunt er eindeloos mee variëren. Wil jij weten hoe? Lees dan snel verder!

Bekijk onze gin

Gin

WAT IS GIN?

Waar Gin precies is uitgevonden, is niet geheel duidelijk. Sommigen stellen dat het de Nederlander Franciscus Sylvius, die de drank in apotheken aanbod tegen allerlei maag- en nierklachten. Dit zou de oorsprong kunnen zijn van Nederlandse gin.

Anderen claimen dat de kruidendrank door Italiaanse monniken werd ontwikkelt en vervolgens haar weg door Frankrijk naar Nederland vond. Tijdens de 30-jarige oorlog die bevochten werd door de Nederlanders en de Britten tegen de Spanjaarden, is het drinken van Gin opgepikt door de Britten. Zij zagen dat de Nederlandse strijdkrachten Gin ook gebruikten als kalmerend middel voor de strijd. Hier komt de term ‘Dutch Courage‘ vandaan. De sterke drank is overgewaaid naar Engeland en 150 jaar later ontstond de basis voor de London Dry Gin. Deze gin wordt gemaakt van jeneverbessen en is nu de nationale drank van het Verenigd Koninkrijk.

Hoe wordt gin gemaakt?

De beste Gin wordt gemaakt met neutrale alcohol die tot 96% gedistilleerd wordt. Soms worden de botanicals die de Gin haar smaak geven mee gedistilleerd. In andere gevallen wordt de neutrale alcohol geïnfuseerd met smaken, door de ingrediënten gedurende een gegeven periode in de alcohol te laten ‘weken’. Dit proces noemt men maceratie. De meeste gin wordt niet gerijpt, al zijn er voorbeelden van gins die wel een tijdje op vaten hebben gelegen.

Wat kun je doen met Gin?

Gin is bij uitstek een geschikte drank voor in cocktails of mixers! Iedereen is wel bekend met de klassieke combinatie Gin & Tonic, er valt binnen deze populaire categorie oneindig te variëren. Stem de tonic altijd af op de gin.

Zo vraagt een kruidige gin om een neutrale tonic en een zoetere gin om een fruitige tonic. Op het gebied van cocktails is er met gin ook ontzettend veel mogelijk. Neem bijvoorbeeld eens de klassieke Negroni, Gimlet of een Tom Collins.

Populaire Gin

{{ message }}