• Op werkdagen voor 15:00 besteld? Morgen geleverd*

  • Vanaf €125,- gratis verzending!

  • Klantenservice: 085 0862926

Home Ontdek
Rum
Ontdek

Een verhaal van vakmanschap, traditie en verfijning bij Diplomatico Rum

Diplomático Rum, één van 's werelds meest bekroonde super premium rums, is meer dan een drankje; het is een verhaal van toewijding, vakmanschap en familiewaarden. Deze Venezolaanse rum, diep geworteld in familiewaarden, is het resultaat van een nauwgezet productieproces dat elke stap van veld tot fles omvat.

Rum
Producten
Tradition Range
Tradition Range
De Tradition Range is voortgekomen uit een unieke traditie, biedt karaktervolle blends om puur te drinken of elegante cocktails. De Reserva Exclusiva, een wereldwijde favoriet, staat bekend om zijn kenmerkende zachtheid en balans. De Selección de Familia is een speciale blend van de meest onderscheidende reserves, zorgvuldig vervaardigd voor de meest veeleisende drinkers. Planas, een elegante gerijpte witte rum, verrijkt klassieke cocktails met zijn frisse en complexe smaak. Mantuano, rijk aan verwennerijnoten, is perfect voor smaakvolle longdrinks of variaties op klassieke cocktails. Diplomático's reeks biedt een verfijnde en veelzijdige rumervaring.
Bekijk
Prestige Range
Prestige Range
De Prestige Range is vervaardigd uit de meest exclusieve reserves en in beperkte hoeveelheden geproduceerd, biedt voortreffelijke rums die zelfs de meest veeleisende smaakpapillen zullen betoveren. De Single Vintage, een ultra-premium rum, is vervaardigd uit speciale reserves die op een buitengewone manier zijn geëvolueerd, met een rijping van twaalf jaar en een extra jaar afwerking in sherryvaten. De Ambassador, een buitengewone rum rechtstreeks uit het vat gebotteld, biedt de ultieme smaakervaring na twaalf jaar rijping en een afwerking van twee jaar in Pedro Ximénez vaten.
Bekijk

Diplomatico Rum - Ligging

De distilleerderij van Diplomático, opgericht in 1959, ligt aan de voet van de Andes in Venezuela. Deze locatie biedt ideale omstandigheden voor de productie van rum, met vruchtbare gronden, overvloedig water en een tropisch klimaat. De distilleerderij is uniek in zijn soort, met drie verschillende distillatieprocessen die worden gecombineerd om unieke rums te produceren.

Diplomatico Rum - Productieproces

Bij Diplomático begint het proces met suikerriet, de belangrijkste grondstof voor rum. De meeste van de suikerriet die we gebruiken wordt lokaal verbouwd, binnen een straal van 100 km rond de distilleerderij. Zij verbouwen verschillende soorten suikerriet, maar de belangrijkste is de "Caña Diplomática", een stam die ideaal is aangepast aan de omgevingsomstandigheden.

Van het suikerriet verkrijgen we twee verschillende producten om de rum te maken: suikerriethoning voor complexe en zware rums, en melasse voor lichte rums. Het fermentatieproces, waarbij suiker wordt omgezet in alcohol, is cruciaal voor het creëren van de meeste aromatische verbindingen.

Bij Diplomático voeren zij de fermentatie uit met haar eigen giststam, waardoor zij het karakter van de verschillende rums vanaf het begin kunnen vormgeven. Lichte rums gemaakt van melasse vereisen een korte fermentatie, terwijl semi-complexe en zware rums gemaakt van suikerriethoning twee dagen nodig hebben om te fermenteren.

Diplomático gebruikt een unieke combinatie van drie distillatiesystemen om een breed scala aan distillaten te produceren. Deze variëteit stelt haar Maestros Roneros in staat om unieke rumblends te creëren. De Barbet Column, de Batch Kettle en de Copper Pot Still, elk met hun eigen unieke bijdrage, vormen samen de kern van al de rums.

Diplomatico Rum - Rijpen en blenden

Het rijpingsproces, waarbij de meeste smaken en aroma's in de rum worden gecreëerd, vindt plaats in een bevoorrecht microklimaat dat zorgt voor een optimale rijping. Zij gebruiken drie verschillende soorten vaten voor het rijpen van de rums: ex-bourbon, ex-single malt whisky en nieuw Amerikaans eiken, evenals een selectie van voormalige Pedro Ximénez en Oloroso sherryvaten.

Na het rijpingsproces combineert het team van Maestros Roneros de verschillende rums door de kunst van het mengen. Met hun expertise en passie selecteren en mengen ze meesterlijk de rums om de beste combinatie van smaken en aroma's te vinden, die het kenmerkende Diplomático-profiel creëert.

Diplomatico Rum - Don Juancho

Op het etiket prijkt het gezicht van Don Juancho, geïnspireerd op de 'Mantuanos', Venezolaanse edellieden uit de 19e eeuw die bekend stonden om hun onderscheidingsvermogen en diplomatie. Net als deze ware diplomaten van hun tijd, streven zij ernaar om een Diplomático-gemeenschap over de hele wereld te creëren die haar waarden en toezeggingen weerspiegelt.

Producten

{{ message }}